Nieuwsflits

Menu warme maaltijden

Menu maart 2020

Onze school is een basisschool van het officieel gesubsidieerd Nederlandstalig onderwijs. Het schoolbestuur is het gemeentebestuur. Als openbare instelling staat onze school open voor alle kinderen van alle levensopvattingen. Dat betekent dat de vrije keuze van godsdienst of niet-confessionele zedenleer gewaarborgd is.

GBS Wemmel maakt deel uit van de scholengemeenschap "De Rand-Ned", samen met andere gemeentescholen uit Wezembeek-Oppem, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode.
Onze school is gelegen op het uitgestrekte, groene scholendomein J. Geurts. De lagere afdeling en de administratie bevinden zich aan de J. Vanden Broeckstraat. De kleuters zijn ondergebracht in twee paviljoenen "Heideroosje" en "Doornroosje" aan de L. Vander Zijpenstraat. Om de drempel tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar te verkleinen, werden deze in hetzelfde gebouw, "Heideroosje", ondergebracht. Tussenin ligt een gebouw met de refters, de keuken en de gymzaal.

Ouders (GBSkring)

... een unieke samenwerking tussen ouders en leerkrachten

Waarvoor staat de GBSkring?

Een groep van enthousiaste ouders en leerkrachten die de school willen helpen! Zowel met helpende handen als met het organiseren van activiteiten om geld in te zamelen om bepaalde projecten te realiseren.

Wat doet de GBSkring concreet?

De GBSkring participeert doorheen het schooljaar aan tal van activiteiten en evenementen. We denken hierbij dan aan de vele helpende handen bij de familiewandeling, het kerst- en schoolfeest, maar ook de (financiële) ondersteuning bij uitstappen en sportactiviteiten zoals o.a. de scholenveldloop en de zee- bos- en sneeuwklassen. De afgelopen jaren heeft de kring o.a. ook sterk ingezet op de aankoop van kleine en grote speeltoestellen voor onze leerlingen in zowel de lagere school als de kleuterschool.

Alle verslagen en documenten betreffende de GBSkring vindt u terug onderaan deze website. U kan deze verslagen downloaden door op de download-knop te klikken.

Neem gerust een kijkje en aarzel niet om ons uw vragen, suggesties of opmerkingen door te geven via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Hoe kan ik me inzetten?

Wij zijn steeds op zoek naar helpende handen en hoofden, voor kleine of grote klusjes, voor één keer, enkele keren of vele keren! Ben je geïnteresseerd in het mee organiseren van GBSkring activiteiten, of wil je op jouw manier een handje toesteken? Geef ons een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen komen we nog verder!

Leden van de GBSkring:

Alexandra Verbrugge - mama van Florian 1B en Federica 3B
Aurelie Garau - mama van Liv 2KA

Els Jaspers - klasleerkracht 6A
Eritia Van der Perre - mama van Vince 3B en Fay 1A
Geoffroy Van Ertvelde - papa van Lilou 4A en Camille 1A
Ines Vansteenkiste - mama van Balthazar 1KA
Kathrin Arets - mama van Gabriel 4B
Ken Kerkhofs - papa van Marthe 1A
Laura de Mooij - taalcoördinator
Maria Klein - mama van Alisa 1KA, Elina 1B en Sophia 3A
Mohammad Chehrazad - papa van Alisa 1KA, Elina 1B en Sophia 3A
Nasser Belahrir - papa van Sofiya 1KA
Peter Van der Weeën - papa van Lina 6B
Senay Has - mama van Arline 2KA en Gabriël 2A
Sofie Smedts - beleidsmedewerker & klasleerkracht 4A
Stephanie Van Steenbrugge - klasleerkracht 5B & mama van Massimo 1A en Alessia 4A
Vera Leemans - directeur
Vicky Van de Velde - mama van Marthe 1B

Broekx Ouderplatform

Binnenkort gaan wij NIET meer communiceren via GIMME

Vanaf volgende week woensdag ontvangt u mailtjes van onze school via BROEKX Ouderplatform.